Начало Новини Актуално Бившият военен министър Николай Цонев открил детска градина в Стара Загора без акт 15 и 16

Бившият военен министър Николай Цонев открил детска градина в Стара Загора без акт 15 и 16

Актуално

Целодневна детска градина "Калина", която на 14 юли т.г. военният министър Николай Цонев от управлението на трoйната коалиция уж откри официално за децата на военнослужещите от Стара Загора, ще заработи най-рано в началото на ноември. Причината намиращата се на военен терен детска градина с капацитет 90 деца да не приеме досега малчугани е, че сградата е без актове 15 и 16, необходими за влизането й в пълноценна експлоатация.

Това съобщи вчера пред медиите депутатът от ГЕРБ Живко Тодоров.
"Очевидно е, че това е била предизборна акция на тогавашния военен министър Николай Цонев, водач на листата на НДСВ. След проверка в Министерството на отбраната (МО) се оказа обаче, че сградата е без акт 15 и акт 16, т.е. без необходимата документация, за да функционира нормално. Поради тази причина досега не е осъществен прием на деца и подбор на персонал", каза депутатът от ГЕРБ, цитиран от вестник Старозагорски новини.
Според Живко Тодоров оптималният срок, в който ЦДГ "Калина" да отвори врати, е началото на ноември. С писмо до МО от 16 септември инвеститорът е поискал назначаването на комисия за прием и подписване на акт 15. Вчера сградата на забавачницата бе инспектирана от инспекторите на РИОКОЗ. Очаква се до края на октомври държавна приемателна комисия да подпише и акт 16.
Освен за гафа с ЦДГ "Калина", вчера депутатът Живко Тодоров разкри истината за още една предизборна PR-акция на ексвоенния министър - тази за закриването на полигон "Змейово", която също се оказа блъф.
"Няма постъпки във военното министерство за закриването на полигона, такова не е обсъждано и не е предвидено", каза по този повод депутатът от ГЕРБ. Според него изпитателният полигон е необходим както на Министерството на отбраната, така и на предприятията от българския военнопромишлен комплекс.

Още новини