Начало Новини Актуално Бившият нововремец Илиян Илиев оглави ГОРД в Стара Загора

Бившият нововремец Илиян Илиев оглави ГОРД в Стара Загора

Актуално

Илиян Илиев, познат като лидер на Новото време в Стара Загора, оглави местната структура на Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД), чийто председател е евродепутат архонт Слави Бинев. Бинев е вторият отцепил се от Атака евродепутат, след Димитър Стоянов, който създава политическа формация.

По думите му това няма да бъде политическа партия в тесния смисъл на думата, а съюз на политически партии, граждански движения и личности. Според Бинев това ще бъдат хора с константни позиции, чиято биография не започва със заниманията с политика, защото те са се реализирали преди това и за тях това е естествен завършек на една успешна кариера. Те имат доказатeлства за успехите си и не се крият зад проблемите, а се справят с тях, не се съобразяват с правилата и са готови да ги формулират отново, добави той, цитиран от вестник Старозагорски новини.

Като причина за създаване на ГОРД Слави Бинев посочи факта, че демокрацията в България през 23-те години на прехода все още не се е случила. На въпроса в коя част на политическия спектър ще бъде мястото на движението той отговори, че вече няма ляво и дясно, защото в условията на фактическо изчезване на политическите идеологии в света днес единствената доктрина и битка е за жизнения стандарт на хората.

Ексдепутатката Юлиана Дончева, позната като активист на Новото време, уточни, че отделни организации, като например тази във Велико Търново, се присъединяват към ГОРД и че в него има място за всички партии, които искат реална промяна. Тя определи движението като обединен фронт, в който партиите ще запазят своите идеи. Стана ясно още, че сред присъединилите се е и Гергьовден.

Още новини