Начало Новини Актуално Бивш областен лидер на ДПС напусна партията

Бивш областен лидер на ДПС напусна партията

Актуално

Бившият председател на областната организация на Движението за права и свободи в Стара Загора Хюсеин Енгер е напуснал по собствено желание партията. Енгер, който бе и зам.-областен управител по време на правителството на "тройната коалиция", преди година и половина отстъпи председателското място на по-младия си колега Халил Летифов, но остана член на областното ръководство.

"В последно време не се чувствам комфортно в тази партия, не харесвам твърде много от нещата, които стават в нея", обясни мотивите за напускането си Енгер. По неговите думи атмосферата в ДПС ставала твърде тежка, а сегашното ръководство не вземало нужните мерки, за да я подобри, пише вестник Старозагорски новини.
Бившият зам.-областен управител уточни, че централното ръководство на партията обръщало твърде малко внимание на област Стара Загора, и като пример посочи поведението на избрания от областта народен представител Лютви Местан, който от парламентарните избори през 2009 година до сега само един път е посетил избирателния си район, като е бил единствено в Казанлък.
"Хюсеин Енгер е направил много за партията ни и ние не може да не оценим това по достойнство", подчерта пред медията ни сегашният областен председател на ДПС Халил Летифов. По неговите думи, той е постъпил според устава на ДПС и е спазил демократичните правила, които били заложени в него.
Преди време Енгер довери пред наш репортер, че в прословутото писмо на Касим Дал, което разбуни духовете в ДПС, но доведе единствено до изключването на "бунтаря" от партията, имало много верни неща. Старозагорецът обаче не бил принуждаван да напусне партията на Доган, нито е бил заплашван с изключване. Бившият областен лидер на ДПС не сподели дали след напускането си ще се присъедини към някоя друга, близка по идеология политическа формация.

Още новини