Начало Новини Актуално Биолаборатория в Стара Загора ще подпомага хранителната индустрия

Биолаборатория в Стара Загора ще подпомага хранителната индустрия

Актуално
Лалева и Недялков

Областният управител Недялко Недялков и директорът на Земеделски институт Стара Загора доц. д-р Стайка Лалева прерязаха лентата на нова Лаборатория за анализ на газовите емисии при биохимична конвергенция на биологичноразградими вещества.

Модерната лаборатория на стойност 300 000 лева е финансирана по проект Екологични аспекти на отпадни продукти, взаимодействието генотип-среда при различни породи селскостопански животни, анализирани чрез in vitro и in vivo системи от Фонд научни изследвания към Министерство на образованието, младежта и науката.

На събитието присъстваха Менда Стоянова – председател на парламентарната комисия по бюджет, Емил Христов - председател на Общински съвет Стара Загора, научни работници, много гости.

Проектът се осъществява под ръководството на проф. Живко Кръстанов и проф. Видьо Видев, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Целта на настоящия проект е изготвяне на методология за индустрията: животновъдна, фуражна, мелничарска, преработвателна за бърз анализ на различни параметри, създаване на експресен метод за анализ на хранителни компоненти, както и на методология, позволяваща задълбочаване на изследванията в различни хранителни процеси.

Още новини