Начало Новини Актуално Бибиянец грабна Златно славейче в Скопие

Бибиянец грабна Златно славейче в Скопие

Актуално

С награда Златно славейче от 40-ото юбилейно издание на едноименния музикален фестивал в Скопие, Македония, се върна в Стара Загора 10-годишният Иван Горанов. Солистът на вокална група Ян Бибиян при Второ основно училище Петко Рачов Славейков пя пред двехилядна публика.

На галаконцерта възпитаникът на музикалния педагог Дарина Гайдарова изпълни песента си и пред македонския президент Георги Иванов. Четвъртокласникът се представи с "Наш'та баба" по музика и текст на Димитър Карнолски.
По регламент на Международния фестивал "Златно славейче" участва по един представител на държава. Иван се състезава с певци от 11 страни на възраст между 5 и 16 години.
Изпълненията на гласовития старозагорец ще бъдат издадени на DVD.

Иван Горанов пее в "Ян Бибиян" от три години и е солист на вокалната група, разказа Дарина Гайдарова. Освен че има музикална дарба, възпитъникът на Второ ОУ впечатлява публиката и с артистичното си сценично присъствие.
Иван бе един от бибиянците, които бяха наградени по случай Деня на будителите - 1 ноември, с почетни грамоти от областния управител Йордан Николов и от Регионалния инспекторат на образователното министерство.

Информация: вестник Новината

Още новини