Начало Новини Актуално Безплатни спортни занимания за децата на Стара Загора

Безплатни спортни занимания за децата на Стара Загора

Актуално
Детски спортове в Стара Загора

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов ще връчи договорите на спортни клубове от региона, включени в програмата Спорт за децата в свободното време на Министерството на физическото възпитание и спорта на 14 март от 11.00 часа в залата на Областна администрация – Стара Загора.

Тя се финансира от държавния бюджет чрез Министерството на физическото възпитание и спорта, което осигурява хонорарите, екипите и рекламните материали на клубовете, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Програмата  ще бъде представена от Николай Даков, главен експерт към ведомството за областите Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Основната цел е създаването на условия и възможности за участие на децата в спортни занимания, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Размерът на средствата за финансиране на проект за провеждане на спортни занимания по един вид спорт е до 10 000 лева.

Програмата „Спорт за децата в свободното време” осигурява безплатни спортни занимания на деца и е актуална от 01.02.2011 до 10.01.2012. Тя действа в две направления - „Начално обучение по вид спорт” и „Спортни занимания през ваканциите”. В първото направление на програмата в област Стара Загора са включени Баскетболен клуб „Берое” – Стара Загора, Волейболен клуб – Казанлък и Спортен клуб по тенис „Питбул” в Раднево. 

В програмата на БК „Берое”, която започна на 1 март т.г. и ще продължи до края на годината, 3-ма треньори и 3-ма специалисти ще обучават 90 деца в 6 групи, които ще имат общо 432 занимания за периода.
Двама специалисти ще проведат 216 занимания с 50 деца във „Волейболен клуб – Казанлък”, в периода 7 февруари – 23 декември 2011 г.

От 1 март до 31 август 2011 г. един  специалист ще проведе 216 занимания с 45 деца от СК по тенис „Питбул” в Раднево.

Още новини