Начало Новини Актуално Безплатен интернет в парковете и автогарата на Стара Загора

Безплатен интернет в парковете и автогарата на Стара Загора

Актуално

Старозагорци вече могат да ползват безплатно интернет, докато отдъхват в парковете Пети октомври и Ал. Стамболийски (Алана), или докато чакат автобуса си на автогарата. Проектът е на Община Стара Загора и е реализиран съвместно с Интернет-груп, които осигуряват безвъзмездно безжичната връзка със световната мрежа.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров направи демонстрация на безплатната уайърлес-зона в парк Пети октомври, пише вестник Старозагорски новини. Даваме възможност на гражданите, докато си почиват сред зеленината на парка, да имат връзка с целия свят. Това позволяват съвременните технологии, които трябва да бъдат достъпни навсякъде, сподели кметът пред журналисти. Реализирането на инициативата според него е още едно основание Стара Загора да претендира за приза Най-добро място за живеене. По думите му изграждането на свободни интернет-зони в града ще продължи, като акцент ще бъде поставен на зоните за отдих и здравните заведения.

Замислено е да бъде направен опит за безплатна уайърлес-зона и в парк Аязмото, въпреки че мястото е доста високо.

От безплатния достъп до интернет-връзката със скорост 54 Мегабита ще могат да се ползват едновременно 30-40 души в рамките на парка, поясни управителят на Интернет-груп Петър Гицов. Той разкри, че от дружеството са имали идеята от близо четири години, но едва сега са срещнали подкрепа от общинското ръководство, за да я реализират. Решихме, че можем да направим този жест за гражданите на Стара Загора, и идеите ни съвпаднаха с тези на кмета Живко Тодоров. Общото ни желание е свободното време на гражданите да минава по-приятно и смислено, каза Гицов.

Още новини