Начало Новини Актуално Без съкращения в новата здравна инспекция на Стара Загора

Без съкращения в новата здравна инспекция на Стара Загора

Актуално

Няма да има съкращения в новата медицинска структура - Регионална здравна инспекция (РЗИ), обединена от РИОКОЗ и РЦЗ. Общо 161 души ще работят в РЗИ. При преобразуването щатните бройки са оптимизирани със 17, като са предприети мерки да не се освобождават служители в трудоспособна възраст.

Това каза д-р Златина Нанева, досегашен шеф на РЦЗ, назначена със заповед на здравния министър от 28 януари т.г. за директор на РЗИ до провеждането на конкурс.
С Постановление №1 на МС за структурни промени в системата на здравеопазването от 14 януари т.г. съществуващите регионални центрове по здравеопазване и регионални инспекции за опазване и контрол на общественото здраве, са преобразувани в регионални здравни инспекции - РЗИ. Според регламента РЗИ - Стара Загора, ще осъществява и организира държавната здравна политика в областта, пише вестник Старозагорски новини.  
За поста д-р Нанева се конкурираше с директора на РИОКОЗ д-р Елена Канева. Д-р  Канева ще е новият зам.-директор на РЗИ, а инж. Светла Карастоянова ще е главен секретар.
През уикенда работещите в Районния здравен център се местиха в сградата на РИОКОЗ на ул. "Стефан Караджа" 10, където ще бъдат офисите на Регионалната здравната инспекция. Работното време е от 8.30 до 17 часа.
В прессъобщение до медиите от РЗИ информираха, че документите за освидетелстване и преосвидетелстване от ТЕЛК се подават в Регионална картотека на медицинска експертиза (РМЕК), която остава на стария адрес - ул."Св. Княз Борис" ╒ 1, (северната страна на административната сграда на вече бившият РЦЗ). Работното време е от 8.30 до 12 часа, тел. за информация на РМКЕ е 042/601 995.
От 1 февруари всички граждани и лечебни заведения, потребители на услуги на бившите РЦЗ и РИОКОЗ ще подават документи в РЗИ на ул. "Стефан Караджа" 10. Телефонът на единното гише е 042/631160. Горещият телефон е 042/631009.

Още новини