Начало Новини Актуално Берое – Славия 1:0. След 20 години стадион Берое грейна отново (видео)

Берое – Славия 1:0. След 20 години стадион Берое грейна отново (видео)

Актуално
Берое Живко Тодоров

Футболна Стара Загора получи истински подарък, за който заслугата е изключително на премиера Бойко Борисов. След 20 години стадион Берое грейна. На официална церемония, преди срещата между зелено-белите и тима на Славия, завършила с победното 1:0 за Берое, беше пуснато новото осветление и модерното електронно табло.

Осветлението отговаря на изискванията на УЕФА за стадион 4-та категория.

Аз съм заедно с вас, за да кажем, че тази придобивка се дължи лично на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, обяви в Стара Загора министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.
Министър-председателят беше в Брюксел на 26 октомври и поздрави многохилядните трибуни под Аязмото в Стара Загора чрез видео обръщение. Бойко Борисов пожела много успехи на футболистите от Берое.
Кандидатът за кмет на ГЕРБ в община Стара Загора Живко Тодоров е изключително благодарен на премиера, че е сбъднал мечтата на старозагорци за осветление и електронно табло на стадион Берое. Това не само подобрява спортно-техническата база, но ѝ придава европейска визия.

Масовият спорт, както и професионалният, трябва да се развиват паралелно. За това ще инвестираме в Стара Загора в нови спортни площадки, за да направим така, че децата да практикуват повече спорт, заяви Живко Тодоров.

Самият той обича да спортува и стиска палци на любимия отбор Берое.

Пожелавам им да влязат в четворката и да играят европейски мачове, защото публиката и този стадион го заслужават, каза кандидатът за кмет на ГЕРБ Живко Тодоров.

Министър Свилен Нейков съобщи, че предстои в скоро време да бъде ремонтирана и пистата около терена, на която лекоатлетката Йорданка Донкова постави през 1988 година рекорд, който още не е подобрен.

 


Видеото в youtube

стадион Берое Стара Загора

Емил Ангелов донесе победата на Берое над футболния тем на Славия с попадение в 30-ата минута на мача

Още новини