Начало Новини Актуално Бензиностанция край Казанлък спира работа заради липса на връзка с НАП

Бензиностанция край Казанлък спира работа заради липса на връзка с НАП

Актуално
бензиностанция НАП

Два дни след старта на проверките на обектите за търговия с течни горива все още има работещи такива, без връзка с НАП. Само за ден, инспектори от НАП - Пловдив провериха 11 обекта в Област Стара Загора. В района на Казанлък е запечатана една бензиностанция, чиито собственици ще бъдат и  глобени със санкция до 10 000 лв.

4 от проверените обекти са били затворени и не обслужват клиенти, тъй като все още нямат монтирани устройства за връзка с НАП. Други 5 вече са успели да се оборудват и са в онлайн режим с приходната агенция. Само един обект от проверяваните не съществува на посочения адрес, а най-странната информационна табела на неработещ обект гласеше: Затворено, заради връзка с НАП.
Проверките в област Стара Загора ще продължат и в следващите дни, докато бъде посетен и последния търговски обект пропуснал да свърже фискалната си система с НАП.

От НАП напомнят на всички търговци, че най-късно до края на септември 2011 г. всяка регистрирана по ДДС фирма трябва да свърже касовия си апарат с информационната система на приходната агенция, а до края на март 2012 г. всяко фискално устройство в страната трябва да изпраща данни до НАП, като съветът е да не се изчаква последния момент.

Още новини