Начало Новини Актуално Бебе рекордьор изплака в Казанлък

Бебе рекордьор изплака в Казанлък

Актуално

Радневка роди 5,5-килограмово бебе в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" в Казанлък. Малкият Илия е дошъл на бял свят в петък с рекордно тегло и ръст от 55 см, съобщи завеждащият д-р Тодор Гаргов. По думите му, момченцето има мерки, които са характерни за 4-месечно пеленаче.

Родилката била от Раднево, но за проследяването на бременността и за раждането се е доверила на казанлъшката МБАЛ. Това й е второ раждане, като и първото й бебче е било голямо - над 3.5 кг, припомни д-р Гаргов.
"Раждането бе с планирано секцио, което е практика при такъв голям плод. В оперативния екип са участвали д-р Богдан Димов и д-р Нино Нейков. За правилното протичане на раждането и състоянието на малчугана се грижи микропедиатърът д-р Валентина Рашева.

И майката и хубавият мъж, който носи името на светеца гръмовержец, са в отлично здраве и са пред изписване", допълни д-р Гаргов. Специалистите в родилното отделение на Казанлък са имали и други случаи на големи бебета, но Илия е най-голямото бебе до момента за 2010 г. от изплакалите общо над 600 новородени. Съотношението момченца-момиченца пък е 50 на 50, допълни завеждащият. В АГО в града на розите на бял свят през годината са дошли и три двойки близнаци. Тризнаци за последно е имало преди 2 години. На родилното отделение пък наскоро бе направен пълен ремонт. Ръководството на болницата поддържа и доброто му ниво, привличайки и запазвайки в него добрите медицински специалисти, категорични са от МБАЛ "Д-р Христо Стамболски".

Информация: вестник Новината

Още новини