Начало Новини Актуално BE-Rural: виртуално изложение за продукти на био основа 

BE-Rural: виртуално изложение за продукти на био основа 

Актуално

 

Дата: сряда, 15 юни 2022 г.

Място: Хотел Верея, град Стара Загора

 

На 15 юни 2022 г., сряда, от 10:00 ч., в конферентната зала на хотел Верея в Стара Загора, ще се проведе отново семинар, посветен на биоикономиката и потенциала на регион Стара Загора. В рамките на семинара ще бъде представено наскоро стартиралото виртуално изложение за продукти на биологична основа. Участниците в събитието ще имат възможност да чуят от първо лице опит на предприемач, който ще ги запознае със своите бизнес идеи и продукти.

Семинарът се организира от Българската стопанска камара, в рамките на европейския проект BE-Rural (Био-базирани стратегии и планове за засилено регионално развитие в ЕС), по програма Хоризонт 2020. Стара Загора е целеви регион за България.

Биоикономиката обхваща онези части от икономиката, които включват възобновяеми биологични ресурси - като селскостопански култури, горски, речни и морски ресурси и микроорганизми - за производство на храна, материали и енергия. С оглед изчерпването на изкопаемите ресурси, изменението на климата и нарастващото световно население, се изискват устойчиви и ефективни ресурси, които да гарантират благосъстоянието на обществата. Биоикономиката е един отговор на тези предизвикателства и обхваща различни сектори, като земеделие, околна среда, аквакултури и промишленост. Биологичните ресурси и иновативните технологии вече се използват за заместване на неустойчиви продукти и процеси, които в момента се произвеждат от изкопаеми ресурси.

Документи за сваляне

Още новини