Начало Новини Актуално ББР ще кредитира проекти по три оперативни програми

ББР ще кредитира проекти по три оперативни програми

Актуално
Стара Загора

Правителството одобри проект на договор за определяне на условията за кредитиране на финансов недостиг на бенефициенти по оперативните програми Транспорт, Околна среда и Регионално развитие със средства от Кредитното споразумение за структурен програмен заем, България – съфинансиране по фондовете на ЕС 2007-2013 г., сключен между България и Европейската инвестиционна банка.

Одобрени са и приложените към него проекти на договор за гаранционния депозит и на Агентски договор, съобщиха от правителствената пресслужба.
С решението си Министерският съвет упълномощи вицепремиера и министър на финансите да проведе преговорите и след съгласуване с ЕИБ да подпише документите.
Сключването на договорите ще създаде условия за кредитиране от Българската банка за развитие на бенефициенти (общини, бюджетни предприятия и държавни предприятия по чл. 62, ал. 3 от Търговския закон) по проекти, одобрени от ЕИБ, по трите оперативни програми. Средствата ще са по линия на Кредитното споразумение за структурен програмен заем.

Още новини