Начало Новини Актуално ББР организира среща изложение на хранително-вкусовия бранш

ББР организира среща изложение на хранително-вкусовия бранш

Актуално

ББР среща изложение хранитено-вкусов бранщБългарска банка за развитие (ББР), съвместно с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, кани членовете на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, които оперират в хранително-вкусовия бранш на среща изложение на български производители с представители на основни търговски вериги и експерти от правителствения и частния сектор.

Всички малки и средни производители от хранително-вкусовата промишленост в България ще имат възможност да представят продуктите си пред търговските вериги, да получат информация за финансиране от ББР, както и информация за сертифициране от Министерството на земеделието и храните и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Търговските изложения ще се проведат на:
        20.04.2013 г. в град Пловдив (Панаирна палата 14)
        27.04.2013 г. в гр. Велико Търново (Художествена галерия)

Цели на изложенията:

  • Запознаване с възможностите за финансиране и сертифициране на земеделска продукция и продукти на преработвателната промишленост
  • Предоставяне на безплатни експертни консултантски услуги на предприятията
  • Среща на български производители с големите вериги – представяне и дегустация на продукция.

Консултации:
Eксперти от Българска банка за развитие, МЗХ и МИЕТ ще консултират безплатно участниците в изложението. Съвети и насоки, за това как българските компании могат да започнат да работят с търговските вериги, ще бъдат давани лично от представители на веригите.

Представители на търговски вериги:
Представители на големите търговски вериги ще търсят възможности за нови партньори, както и ще предоставят информация какви са условията им за съвместна работа.

Цена за участие:
На всеки участник ще бъде предоставено безплатно място (щанд), където да разположи мостри от продукцията си, както и ще бъдат предоставени безплатни информационни материали.

Таксата за участие, включително за неформалния коктейл, е изцяло покрита от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Присъствието на преработвателите е изключително важно за успешното протичане на търговските изложения, както и за започване на нов диалог по основни въпроси на националната бизнес и конкурентна среда.

Програма
11:00 часа – Официално откриване. Поздравителни адреси от министъра на икономиката, енергетиката и туризма, изпълнителния директор на ИАНМСП, представители на местните власти
11:30 часа – Начало на изложбената част. Бизнес контакти и дегустация на продукти. Предоставяне на консултации за присъстващите предприятия и производители
14:00 часа – Сесия с презентации, насочени към бизнес развитие, маркетинг и стратегия на малките и средни предприятия
15:30 часа – Коктейлна част с представител на всяка компания
17:30 часа – Официално закриване на събитието.

Присъствието трябва да бъде потвърдено до 15 април 2013 г., 17 часа, на имейл: agrofood2013@mee.government.bg, или по телефона на 02 940 7501; 02 940 7465.

При въпроси относно събитието, можете да се обърнете и към:
Петя Пеева, главен експерт в дирекция Бизнес среда и политика за малките и средни предприятия на тел. 02 940 7287, имейл: p.peeva@mee.government.bg.
Десислава Петрова, старши експерт в дирекция Бизнес среда и политика за малките и средни предприятия на тел. 02 940 7557, имейл: d.petrova@mee.government.bg.

Още новини