Начало Новини Актуално Бави се въвеждането в експлоатация на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Бави се въвеждането в експлоатация на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Актуално

Ако до 15 април 2011 г. не бъде въведена в експлоатация новата ТЕЦ край Гълъбово, България трябва да заведе дело срещу американската компания AES, смята депутатът от ДСБ Иван Иванов. Процесът трябва да бъде за пропуснати ползи, тъй като новата мощност трябва да произвежда основно еленергия за износ, а изграждането е гарантирано от държавата, уточни той.

Тъмносиният депутат е изненадан, че наскоро в парламентарна зала министър Трайчо Трайков самоволно измести крайния срок за пуска на двата блока чак за юни - юли.
В момента на обекта главният изпълнител френската фирма Алстом паур консервира мощностите, пише вестник Дума. Причината е в липсата на интерес от страна на инвеститора да си извади акт 16 за въвеждането на двата блока в редовна експлоатация.
Специалистите смятат, че е малко вероятно да се реже лента през април 2011 г.. Те припомнят, че първият блок на централата има технически проблеми и сероочистващата инсталация не може да достигне първоначално заявените параметри за улавяне на серни диоксиди.

Още новини