Начало Новини Актуално Банички скараха застъпници в Змейово

Банички скараха застъпници в Змейово

Актуално

Най-обикновени, купени от магазина, банички изправиха на нокти агитките на опонентите за кмет на старозагорското село Змейово. Зоркото око на инициативния комитет на независимия кандидат за кмет Стоян Трифонов забелязва, че в Пенсионерския клуб влизат някакви хора, пият кафе и безалкохолно и най-вече ядат баница, направена от съпругата на опонента - войводата Никола Пеев.

Нещо повече - твърди се, че преди да отидат да гласуват, змейовци минават през клуба, замезват и получават инструкции коя цифра да задраснат.
Веднага този факт е съобщен на телефон 112 и на часа пристигат полицаи, пише вестник Старозагорски новини.
Проверката показва, че членове на ВМРО със собствени пари от магазина са направили покупките за тях самите и за четиримата им застъпници. Освен това има доказателства, че нито един жител на Змейово не е влязъл в Пенсионерския клуб, за да се черпи или да бъде инструктиран.
За да не ескалира напрежението, войводите изнесли на пейката пред клуба почерпката и се заканили на застъпниците си да осигурят и мешена скара, което не противоречи на закона.
Във второ действие на изборното представление ръководството на местното ВМРО прави контражалба. В нея се казва, че между 9 и 9.30 часа непознат мъж е внесъл в изборната секция две големи торби с нещо, на което председателката не е реагирала по никакъв начин.
Има и епилог. Възрастна жена сгрешила на два пъти бюлетината и поискала и трета възможност, каквато й била отказана (по закон).
Шефът на Общинската избирателна комисия Таньо Брайков коментира като "несериозни" подадените жалби и от двете конкурентни страни.

Още новини