Начало Новини Актуално Българско-узбекски бизнес форум ще се проведе в БТПП

Българско-узбекски бизнес форум ще се проведе в БТПП

Актуално

БТПП

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) организира Българско-узбекски бизнес форум на 15 ноември от 15,30 часа в сградата на Палатата в София на ул. Искър 9. Събитието е във връзка с провеждането в София на третата сесия на Междуправителствената българско-узбекска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Съпредседатели на комисията са министърът на регионалното развитие и благоустройството на България Лиляна Павлова и министърът на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията на Узбекистан Ельор Ганиев.

Според данни на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България, външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира с многократното нарастване на българския износ, съставен от промишлени стоки. През 2011 г. стокообменът между двете страни отбеляза нарастване с 22,4% спрямо 2010 г., българският износ за Узбекистан - с 14,7% и вносът - с 46,0%.

Съществува двустранен икономически интерес в следните сектори: хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична и лека промишленост, нефтохимическата промишленост, транспорт и лозаро-винарство.

БТПП кани компаниите, които желаят да се включат в бизнес форума, да изпратят попълнена регистрационна карта на имейл: intorg@bcci.bg до 14 ноември. Участието във форума е безплатно. Работни езици: български и руски с превод.

За допълнителна информация: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, Габриела Димитрова – тел. 02 8117489 и Христиана Пацева - тел. 02 8117497.

Още новини