Начало Новини Българският учен проф. инж. Жеко Ганев - с революционна теория за новия коронавирус

Българският учен проф. инж. Жеко Ганев - с революционна теория за новия коронавирус

проф. Жеко ГаневБългарски учен е на път да разгадае механизмите, по които новият коронавирус SARS-CoV-2 се превръща от неорганична частица в активна жива клетка, която има способността да се размножава, извличайки информация от човешкото ДНК. Експертът по физико-химия на водата, проф. инж. Жеко Ганев смята, че решението в борбата с новия коронавирус SARS-CoV-2 не е в откриването на ваксина или лекарство, а в разгадаване именно на този механизъм, по който неживата наночастица на вируса се активира и става жива.

Търсенето на ваксини и лекарства срещу Covid-19 е косвен начин за атакуване на тази неизвестна на науката частичка. Това ще бъдат методи на базата проба-грешка, а Човечеството няма време, посочва проф. Ганев в интервю за информационния сайт divident.eu.

Мнозина ще кажат, че звучи налудничево, но мисля, че с появата на новия коронавирус ние сме свидетели в чиста форма на процес, при който нежива материя се превръща в жива и това ни дава шанс да се доближим до разгадаване на тайната на живота.

ElphiTeh yonizator 3 WEB

Без да влагаме в Божия пръст никакъв мистицизъм, аз и мои колеги учени от България и чужбина смятаме, че мъртвата наночастица, от която се активира вирусът на Covid-19, най-вероятно е организирана на въглеродна основа. Известно е, че въглеродът съществува в две форми - неорганична и органична. Теорията, че преходът от едната в другата форма е възможен, е известна отдавна, но с появата на SARS-CoV-2, тя изглежда все по-реалистична, посочва проф. Ганев. Един от тези фактори е намаленото електромагнитно поле на Земята.

Вирусът се е появил през август миналата година, а не чак през декември, както е официалната версия, смята проф. Ганев. Досега е SARS-CoV-2 е претърпял 7 мутации, които стават по-агресивни, по-опасни и нанасят много по-голяма смъртност, посочва той. Чрез мутациите мъртвата наночастичка на вируса създава все по-добра система за извличане на информация от човешката ДНК, благодарение на което той се активира и оживява.

Поемам целия риск като учен да изкажа тази налудничева идея, сам признавайки, че е такава. Но тя не е плод на моята еволюция като учен, а плод на фактите, които наблюдавам през последните 10 години, казва проф. Ганев.

За SARS-CoV-2-n днес можем да кажем основно 3 неща:

  1. Едно неорганично съединение има възможност да се самоорганизира и да създаде такава информационна единица, която да се превърне в биологичен компютър. Това се потвърждава от информации, изнесени на международни конференции по физика.
  2. Вирусната RNK е способна да прочете информацията на човешката клетка и започва да се размножава едва след като го направи. Без тази информация вирусът стои около нас, неспособен да ни направи нищо.
  3. Подобно на силиция, наночастицата на вируса е способна да събира информация, която чете от човешката клетка, след което създава нейна реплика, която застава в основата на информационната му система.

ElphiTeh yonizator 4 WEB

Този вирус съществува на границата между живота и смъртта. За да стане клетка, която атакува човешкия организъм, той използва сложен механизъм за копиране на информацията в човешкото ДНК, смята проф. Ганев. Затова идеята на проф. Ганев е да се противопостави на вируса, като отнеме способността му да се репликира.

Ученият има огромен опит в разработването на пречиствателни системи за въздух, питейни и промишлени води на базата на пречистването с озон и е убеден, че именно третирането на новия коронавирус с производен на озона анионен кислород той може да бъде победен.

На базата на една от патентованите си разработки - Генератор за студен електростимулационен синтез на коронарен озон, компанията на проф. Жеко Ганев, ЕлфиТех създава специални битови и промишлени йонизатори, които обогатяват въздуха в помещението с анионен кислород, който доказано потиска и убива всякакви бактериални патогени и вируси, включително SARS-CoV-2-n. Друг вид йонизатори на ЕлфиТех произвеждат обогатена на анионен кислород питейна вода, която също има силно противовирусно действие.

Проф. Жеко Ганев обяснява въздействието на неговите йонизатори по следния начин. Окислявайки вируса с някоя от активните форми на кислорода, ние разрушаваме неговата структура и той умира, губейки способността си да се възпроизвежда. Но в нормалното си състояние озонът има свободни радикали, които се съединяват с желязото в кръвоносната система на човека, образувайки тромбоидни гранулации, които могат да доведат до инсулт или инфаркт.

Затова чрез специфичен електрофизичен процес йонизаторите на ЕлфиТех постигат отделяне на анионен кислород, чиито атоми са натоварени не с 6, а с 8 електрона. Този анионен кислород пренася в човешката ДНК всички окислителни процеси, но без да създава свободни радикали и съответно без да създава опасност от тромбоза.

Знаем, че когато човек издишва, той отделя въглероден двуокис, а това води до получаване на въглена киселина. Тази въглена киселина, взаимодействайки с минерали като магнезий и калций, създава мраморната пелена около белия дроб, която е в основата на смъртта и уврежданията на сърдечната, дихателната и нервната система на пациентите, вледствие на инфекцията с Covid-19.

Окисляването с анионен кислород обаче предотвратява появата на мраморна пелена.

Това е напълно нов метод за лечение на различни заболявания, приложен за първи път при нас, в България от ЕлфиТех!, казва проф. Ганев. Ученият посочва, че неговите йонизатори вече работят в много здравни и обществени заведения, както и в битови и промишлени помещения. Два такива йонизатора - за въздух и за вода, работят в кабинета на медицинския директор на болница Аджъбадем Сити Клиник проф. д-р Иво Петров. Още няколко са поставени в стаи в столичната болница. Проф. Петров казва, че след като измерили растежа на патогени във въздуха, в които работят устройствата, установили, че такъв няма.

Йонизираща система е разположена и в стаята на лекарите на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ Проф.д-р Ст.Киркович в Стара Загора. Това е едно от малкото ковид отделения в страната, в което все още няма заболял медик. Подобен йонизатор ЕлфиТех е подарила и на Старозагорския митрополит Киприан и е разположила друг в един от храмовете в града.

Генераторите на анионен кислород на ЕлфиТех вече имат своите именити клиенти и зад граница. За концерта си в зала Арена Армеец в София на 19 декември 2020 година световният тенор Хосе Карерас, е поръчал цяла система от генераторите на анионен кислород на проф. Жеко Ганев. Големият оперен певец се надява по този начин да предпази както себе си, така и всички присъстващи на концерта му от зараза с Covid-19.

 

Информация и снимки: www.divident.eu

 

Проф. Ганев е ръководител на Направление Иновации към Палатата, а Елфи-Тех е учредител на Клъстер Технологии за чиста околна среда.

Жеко Ганев е професор по електрофизика. Има множество патенти и основен принос за "вкарването" на озона като работеща технология в България за дистанционното измерване на замърсителите на околната среда и др. Работил е в БАН и в един от най-големите институти на Русия в областта на плазмената химия и физикохимията. Има две докторски дисертации в областта на нискотемпературната плазма и в оптикоелектрониката. От 29 години ръководи фирма за физико-химични водни технологии ЕЛФИ-ТЕХ ООД - Стара Загора, която е произвела над 1100 физико-химични пречиствателни станции за страната и света.

ЕЛФИ-ТЕХ ООД е с предмет на дейност електрохимия. В този широк диапазон влизат електрохимичното третиране на полимери, дървесина и текстил. От 1994 г. в дейността на фирмата се включва обработка и стабилизация на питейни води чрез електохимични технологии, а от 1998 г. тя се занимава и с пречистване на силно замърсени промишлени отпадъчни води. Технологиите, които фирмата разработва в областта на екологията са базирани на електрохимични процеси, които създават възможности за задълбочено пречистване без използването на химични реагенти, както на питейни, така и на отпадъчни води. Дружеството разработва нови съоръжения за произвеждане на озон чрез студен електростимулационен синтез, който няма аналог в света. В дългосрочна перспектива фирмата е натрупала солиден научен и практически опит в прилагането на електро-химични високо енергийни технологии.

Още новини