Начало Новини Български йонизатор пази от COVID-19

Български йонизатор пази от COVID-19

инж. Жеко Ганев професор по електрофизикаВ началото на юли 2020 г. група от 239 учени призова Световната здравна организация и властите да преразгледат взетите мерки и да ги съобразят с нови изследвания, които показват, че SARS-CoV-2 може да лети до 10 метра и да остане във въздуха повече от месец, преди да се утаи. Ако заразен човек кихне или се изкашля, той изхвърля капчици с различни размери. По-тежките падат, но по-леките се запазват в аерозоли. Ето защо учените горещо препоръчват нови мерки, които пречистват въздуха, като засилване на вентилацията на закрити пространства, използването на UV лампи, високоефективни въздушни филтри...

С използването им патогените действително намаляват. Но има едно българско изобретение - на фирмата Елфитех, което убива коронавирусите изцяло, при това - без да е опасно за организма.


Фирма ЕлфиТех ООД, със седалище в Стара Загора, е насочена към екологични проекти с прилагането на интегрирани електрохимични технологии. От 30 години фирмата трупа научен и практически опит в проектирането и производството на съоръжения за утилизация на въглероден диоксид от димни газове и за пречистване на въздух, питейна и отпадъчна вода. Внедрила е над 1200 инсталации за пречистване на въздух и вода в целия свят. Дружеството се управлява от инж. Жеко Ганев професор по електрофизика, с множество патенти. Работил е в БАН и в един от големите институти в Русия в областта на плазмената химия и физикохимия. Има две докторски дисертации в областта на нискотемпературната плазма и оптикоелектрониката, информира Списание ОСЕМ.

item vrm88852

С обявяването на епидемията от коронавирус екипът на проф. Ганев започва да търси ефективни решения за борба с патогена. Стъпвайки върху разработките си за генератор за студен електростимулационен синтез на коронарен озон (патент за изобретение N 65999 B1), фирмата създава многофункционален концентратор на анионен кислород за превенция на вирусни инфекции. По-простичко можем да го наречем йонизатор. Изобретението пази безпрецедентно от зарази и дава сили на вече заболелите да се справят по-бързо със симптомите.

КАКВА Е ПОЛЗАТА

За да разберем ползата от уреда и как работи той, все пак решаваме да посетим приятеля на Списание 8 проф. Иво Петров в Аджибадем сити клиник в София. Проф. Петров е сред най-горещите фенове на старозагорското изобретение. В стаята му от месец и половина работят два йонизатора: един за въздуха и един за питейна вода. В болницата е поставил още няколко уреда, а самият той непрекъснато подарява на приятели. Казва, че всички, които го ползват, до един са здрави и доволни. Няма човек, който да е бил в помещение с йонизатор и в близко време да се е заразил!, казва проф. Петров, като ни черпи с йонизирана вода. В Аджибадем сити клиник са измерили растежа на патогени, във въздуха на стаята, и е станало ясно, че такъв НЯМА благодарение на устройството.

Впрочем позитивен отклик имат всички, които дишат йонизиран въздух от уредите на ЕлфиТех. Проф. инж. Жеко Ганев е подарил йонизаторна система на храм Св. Николай, където бе проведена Великденската служба, без нито един заразен. Eдно устройство работи в личната резиденция на митрополит Киприян, който също се радва на отлично здраве и е споделил, че уредът има изключително благоприятен ефект върху неговите домашни любимци.

Професорът подари йонизатори и на Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ Проф. Стоян Киркович в Стара Загора и тя се превърна в едно от малкото инфекциозни отделения в страната без случай на заразен с коронавирус медик!

КАК РАБОТИ?

За да обясним действието на отрицателните кислородни йони, първо ще припомним какво знаем за озона. Озоновата молекула се състои от три кислородни атома, нестабилна е и лесно се разлага. Благодарение на това, че е силно реактивен и с висока окислителна активност, с лекота унищожава вируси, бактерии, органични и неорганични съединения. Според ЕРА - агенция за опазване на околната среда на САЩ, озонът е по-ефективен от хлора при унищожаване на вируси и бактерии, а според FDA - американската агенция за контрол на храни и лекарства, е одобрен дезинфектант, общо признат като безопасен. Озонът има пълно одобрение за приложение за директен контакт с храни и е алтернатива на хлора за дезинфекция на вода. Разлага се на кислород, като не оставя токсични странични продукти.

Обогатеният с озон въздух обаче крие и опасности при продължително вдишване и когато концентрацията е по-наситена. Има риск от образуване на свободни радикали. Затова нормите за безопасност и здраве на труда на САЩ, както и Наредба 12 на МЗ определят, че хората не трябва да са изложени на обемна концентрация на озонов газ, по висока от 0,20 частици на милион за 10 минути.

Тази доза според проф. Жеко Ганев обаче е недостатъчна за пълната деактивация на коронавирусите?! Какво да се прави тогава?

Озоновата молекула може да се разложи - обяснява проф. Ганев - до молекулярен кислород с увеличен обем; до молекула и атом кислород; до три отрицателни кислородни йона (анионен кислород).

Именно синтезирането на три кислородни аниона при специфични условия, зададени от екипа, дава възможност да се получи активна, но безопасна за човека концентрация от кислород, която в същото време деактивира 99,5 % коронавирусите, в т.ч. и SARS-CoV-n!

Проф. Иво Петров от Аджибадем Сити клиник е сред горещите привърженици на йонизаторите на ЕлфиТех. Те вече се купуват от болници и различни институции с цел превенция на заразата от COVID-19. Подходящи са за всякакъв тип места, на които се провеждат масови мероприятия: класни стаи, нощни клубове, зали.

Проф. Иво Петров от <em>Аджибадем Сити клиник</em> е сред горещите привърженици на йонизаторите на ЕлфиТех. Те вече се купуват от болници и различни институции с цел превенция на заразата от COVID-19. Подходящи са за всякакъв тип места, на които се провеждат масови мероприятия: класни стаи, нощни клубове, зали.

Проф. Иво Петров от Аджибадем Сити клиник е сред горещите привърженици на йонизаторите на ЕлфиТех. Те вече се купуват от болници и различни институции с цел превенция на заразата от COVID-19. Подходящи са за всякакъв тип места, на които се провеждат масови мероприятия: класни стаи, нощни клубове, зали.

 

КАКВО ПРАВЯТ ЙОНИТЕ?

Отрицателните кислородни йони са много активни и суперлабилни, затова лесно се свързват с обвивката на вирусите, тези, които имат обвивка. А COVID е един от типичните, които имат капсид - липопротеинова мембрана, която защитава неговия геном, съставен само от РНК. Отрицателните кислородни йони се свързват с обвивката на вируса и пипалцата (популярни от илюстрациите) стават абсолютно неспособни да се свържат с нашите клетки. След като не могат да се свържат, те не могат да се репликират, тъй като имат нужда от ДНК-то на нашата клетка, обяснява проф. Иво Петров. Той цитира научни публикации, които показват, че самият човешки организъм създава активни кислородни видове, за да унищожава чуждите агенти - вируси, бактерии, ракови клетки.

Като добавяме кислородни йони в организма, ние на практика даваме оръжие на нашия имунитет. Не се налага той да си изработва тези свободни кислородни видове, а си ги получава наготово, разяснява професорът.

ПОЛЗИТЕ ВЪРХУ ТЯЛОТО НИ

Действието на анионния кислород, генериран от йонизатора, ускорява кислородния метаболизъм в тялото и се постигат множество ползи, обяснява и проф. Ганев:

Модулация на имунната си-стема и балансиране на нейните противовъзпалителни цитотоксини;Увеличаване произвоството на червени кръвни клетки;Подобряване на потока и течливостта на кръвта, както и нейните структурни форми;Увеличаване синтеза на церофосфат, водещ до по-голямо освобождаване на кислород;Повишаване на ключовите антиоксидантни ензими;Стимулиране на механизма за производство на интерферон.

Въпреки че анионният кислород е със силен окислителен ефект, той реално катализира антиоксидантната система и отслабва причинителите на възпалението, като спира натрупването на млечна киселина в огнището.

Повлиява силно и на хипоксията - кислородния дефицит на клетъчно ниво. Именно той е в основата на дегенеративните и ракови заболявания, отключва се и при пациенти с тежка коронавирусна инфекция. Анионният кислород стимулира полипептидните вериги на хемоглобина, като повишава преноса на кислород, водород и въглероден диоксид.

Изследване на лабораторията по експериментална патология към НИИ СП Н. В. Склифосовски, Москва, доказва, че отрицателните кислородни йони, получени чрез уреда на ЕлфиТех, оказват положителен ефект върху метаболизма, подпомагат работата на сърдечния мускул, намаляват дихателната честота и увеличават приливния обем. Установено е и повишено усвояване на гликозата и кислородното насищане на кръвната плазма, както и ускорен синтез на стероиди, влияещи на сърдечната дейност.

Разработките на проф. Жеко Ганев в посока на това, че анионният кислород е част от възможността човешкият организъм успешно да неутрализира корона вирусната инфекция, се споделят от десетки учени: проф. Петров (България), проф. Попов от Русия, проф. Анджели от Италия, проф. Бабиор и проф. Такеучи от САЩ, проф. Koвалски от Германия и проф. Ванг от Китай. Остава и ние да му повярваме и да спрем епидемията в страната.

 

jonizator gotov 1jpg

ЕлфиТех ООД - Стара Загора
тел./факс: 042/604764
e-mail: elphi.teh@gmail.com

Още новини