Начало Новини Актуално Български информационен център отвори врати в Кишинев, Молдова

Български информационен център отвори врати в Кишинев, Молдова

Актуално

КишиневОфициално отвори врати Български информационен център в град Кишинев, Молдова. Екип от петима души – трима молдовани и двама българи ще работят в няколко основни направления: образование, туризъм, бизнес, събития и трудово посредничество. БИЦ в Кишинев, Молдова има институционален опит както в България, така и в Молдова. Вече са осъществени двустранни контакти с бизнес организации, различни неправителствени организации и основно с българските общности в Молдова. В БИЦ, Молдова екипът работи еднакво добре на български, руски, румънски и английски, което прави услугите на Центъра достъпни за всички.

Български информационен център (БИЦ), Молдова оказва съдействие на ученици и студенти, желаещи да продължат образованието си в България. Оказва техническа помощ при кандидатстване. Осигурява логистична подкрепа на учебните заведения при провеждане на кампании, в т.ч. и изпитни такива на място. Поема ангажимент по администриране процеса на пристигане на студентите в България, адаптиране към новата среда, настаняване в квартира или общежитие и започване на работа в рамките на разрешителния режим по българското законодателство. Българското правителство е създало изключително примамливи условия за такива кандидати. Какви са те и за спецификата на всеки български университет може да се получи информация чрез контактна форма, публикувана на сайта на Български информационен център (БИЦ) www.bic-bg.eu

В Български информационен център, Молдова се събират и предлагат актуални оферти за ваканции, рекламни материали, консултации за възможностите да се прекарат ваканционни дни в България. Той представя български туристически дестинации (морски, зимни, спа и други курорти) с културните, исторически и природни забележителности на България както в медиите, така и на конкретни събития. Първата представена дестинация ще бъде Стара Загора – място за културно – исторически и всякакъв друг вид туризъм.

Български информационен център /БИЦ/, Молдова има за цел да информира бизнеса и обществеността в България и Молдова, да анализа икономическите процеси и да стимулира предприемачеството. Ще бъдат подкрепяни компании в България и Молдова с анализ на пазара, препоръки при вземане на решение при намален риск, администрация, правни рамки, митнически режими, представителство, в т.ч. специализирани юридически услуги в процеса на структуриране и развиване на съответния бизнес. Центърът вече указва помощ при обзавеждане и оборудване на офис, производствена или друга площ, състав и брой на служителите, имидж.Организирането B2B събития - семинари, изложения, панаири, конференции, бизнес партита, церемонии, ĸoĸтeйли, бaлoвe е също част от работата на екипа на Центъра.

Български информационен център (БИЦ) - Молдова приема запитвания за наемане на работници за различни позиции и в различни браншове в България. Провежда подбор и администрира процеса по наемане на работа на избраните кандидати от български фирми. В момента сътрудниците на Центъра работят с 9 български фирми, които разчитат на кадри от Молдова.

bic 02

 

  • Молдова, Кишинев, ул. Негруци №7
  • +359 899 14 25 49 (от България)
  • +359 899 97 33 11 (от България)
  • +373 79 46 99 84 (от Молдова)
  • office@bic-bg.eu
  • www.bic-bg.eu

 

Още новини