Начало Новини Актуално Български фирми са загубили над 1 млн. лв. заради блокадата на гръцките фермери

Български фирми са загубили над 1 млн. лв. заради блокадата на гръцките фермери

Актуално

Заявления за над 1 млн. лв. загуби са подали български фирми, заради блокадата на границата от гръцки фермери от началото на протестните действия. Това обобщава Кризисният щаб, който бе сформиран по разпореждане на премиера Бойко Борисов за оценка на загубите от блокираната граница с Гърция, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

До момента на горещите линии обявени в трите министерства - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на земеделието и храните са постъпили общо 42 сигнала. Сигналите са подадени от браншови организации и компании с декларирани загуби заради блокадата на границата ни.
Във връзка с прогнозата за влошаване на метеорологичната обстановка от Кризисния щаб  препоръчват на областните управители да предприемат допълнителни действия за осигуряване на благоприятни здравно-медицински, хигиенни и други условия. Фирмите подали сигнали трябва да събират документи, които да доказват размера на загубите, съветват от щаба.

 

Още новини