Начало Новини Актуално Български фермерски съюз подписа меморандум за партньорство с Българската асоциация на собствениците на земеделски земи

Български фермерски съюз подписа меморандум за партньорство с Българската асоциация на собствениците на земеделски земи

Актуално

Председателят на Български фермерски съюз Георги Стоянов подписа меморандум за сътрудничество с Българската асоциация на собствениците на земеделски земи Стайко Стайков. „Партньорството ни е дългогодишно. Сега решихме да пристъпим и към подписването на официален документ. Вижданията на членовете ни за развитието на земеделието са сходни. Предизвикателствата пред тях също“, съобщи Георги Стоянов. Той посочи, че единствената национално представителна организация, която обединява всички в агросектора стартира партньорство и с "Ири Трейд" АД, които са официален представител на селскостопанска техника, за да могат членовете на съюза да имат още по-широк достъп до всичко, което е необходимо за развитието на производството им.

Български фермерски съюз отчита още един успех. В момента тече обществено обсъждане по проекта на Наредбата, която да допълни вече съществуващата за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план. Организацията първа съобщи на Министерството на земеделието, че трябва да се удължи срокът за Кампания 2023 без да се търпят санкции. Въпросът беше повдигнат по време на Втората национална информационна кампания "Възможности на подкрепа за земеделските стопани". „Своевременно го поставихме във ведомството и се радваме, че от там се реагира адекватно. Следваме първоначално поставената ни цел - да се утвърдим не само като обединител на сектора, а и като коректив на ангажираните в него“, каза Стоянов.

Той коментира, че за съжаление всяка година ставаме свидетели на различни ситуации, в които трети лица или т. нар. консултанти желаят да се възползват от работещите в аграрния сектор. Български фермерски съюз предлага съветнически пакети единствено за членовете си, като те са изготвени изцяло в техен интерес. Подходът, към който се стремят експертите на съюза е индивидуалност, защото това е гарантираният ключ към успех.

Новоучредените структури са в Пазарджик, Хасково, Кърджали и Борино, а в следващите дни предстои това да стане и в Перник, Шумен и Пловдив. Работи се активно и в Северна България. До края на годината от организацията си поставят амбициозната цел да покрият колкото се може повече региони, защото от една страна почти няма населено място в страната без представител в Български фермерски съюз, а от друга това е начинът, по който проблемите могат да се поставят на масата и да се търсят техните решения.

 

 

 

 

 

 

 

 

Още новини