Начало Новини От Палатата Българската търговско-промишлена палата връчи за 29-и път Годишните си награди

Българската търговско-промишлена палата връчи за 29-и път Годишните си награди

От Палатата

За 29-ти пореден път Българската търговско-промишлена палата връчи своите годишни награди. Те са в резултат на класиране, при което БТПП нарежда водещите фирми в страната по обективни критерии, които извежда от техните финансовите отчети. Така се съставя класацията Топ 100 на водещи фирми в икономиката на страната.

ГОДИШНИ НАГРАДИ НА БТПП за 2022

Българската търговско-промишлена палата награждава с бронзова статуетка ХЕРМЕС и ГРАМОТА

I. Фирми

ЕЛАЦИТЕ-МЕД АД - отличено в категория Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2021 г. (комплексен показател)

ПАРК ЛЕЙН ДИВЕЛЪПМЪНТС АД - отличено в категория Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2021 г. (комплексен показател)

II. Браншова организация

КЛЪСТЕР ПОДЕМНА ТЕХНИКА ООД - отличено в категория Браншови организации за принос при постигане на целите и задачите на БТПП

III. Регионална търговско-промишлена палата/камара

ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА - БЛАГОЕВГРАД отличенa в категория Регионални търговско-промишлени палати (камари) в системата на БТПП за принос при постигане целите и задачите на БТПП

IV. Посланик

Н.Пр. г-н Виталий Москаленко

Извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Република България отличен в категория Посланик за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между Република България и Украйна, и за приноса в постигането на целите на БТПП

V. Търговски представител

Г-жа Синем Ташан

Търговски съветник към Посолството на Република Турция в София отличена в категория Търговски представител за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между Република България и Република Турция и за постигане целите и задачите на БТПП

Награждава с ПЛАКЕТ и ГРАМОТА

I. Фирми

ППС ИНВЕСТ ЕООД - отличено в категория Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2021/2020 г. ТЕКСАЙД БЪЛГАРИЯ ЕООД отличено в категория Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2021 г. СТРОЙКОЛУКС ООД отличено в категория Топ 100 фирми, класирани по изменението на печалбата 2021/2020 г.

II. Медия

НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ - отличена в категория Медияза обективно представяне ролята на БТПП, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на Палатата

III. Журналист

Диана Янкулова - журналист в Българско национално радио отличена в категория Журналист за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес ролята на Палатата в негова защита

IV. Съвместна награда на БТПП и Б2Б Тийм

СТАРДОР ООД отличено в категория Best Performing Company 2021 /Най-добре представяща се компания за 2021 г./

 

В началото на тържествената церемония в зала Роял на София хотел Балкан председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов посочи, че въпреки пандемичната 2021 г., свързана с всякакви трудности и предизвикателства, България е запазила добрите си макроикономически показатели.

Нека да имаме куража да се изправим пред трудностите - и като държава, и като икономика - подчерта Симеонов и увери, че, независимо от предизвикателствата, БТПП ще продължи да работи за нови партньори и нови места за инвестиции.

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов връчи грамота и бронзовата статуетка Хермес, дело на Ставри Калинов, на Елаците-МЕД АД, отличени в категорията Топ 100 фирми, класирани по изменението на приходите, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2021 г. (комплексен показател). Стоянов отбеляза, че за 2021 г. всички компании заслужават награда, защото те не само са демонстрирали, че могат да оцеляват, но и са завладели нови пазари - през 2021 г. БВП се покачил с 18 млрд. лева в сравнение с 2020 година. А 2022 г. ще бъде още по-добра, прогнозира икономическият министър.

Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров връчи плакет и грамота на ППС Инвест ЕООД, която бе отличена в категорията Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2021/ 2020 година.

Служебният социален министър Лазар Лазаров връчи бронзова статуетка Хермес и грамота на Парк Лейн Дивелъпмънтс АД, която бе отличена в категорията Топ 100 фирми, класирани по изменението на приходите и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2021 г. (комплексен показател). Представителят на наградената компания се похвали, че през миналата година те успели завършат голяма офис сграда и да я продадат.

От своя страна Лазар Лазаров ги поздрави за професионализма, всеотдайния труд и иновативен подход. Той пожела и на всички членове на БТПП да превръщат кризите и предизвикателствата във възможности и да продължат да работят за подобряване на ефективността на своята дейност, за нови инвестиции и нови работни места.

Васил Тодоров - главният секретар на БТПП и неин член на Управителния съвет връчи плакет и грамота на Тексайд България ЕООД, която бе отличена в категорията Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2021 година. Получавайки наградата представителят на Тексайд България сподели с усмивка: Българинът е оптимист, когато сме най-зле - така да сме.

Красимир Дачев - вицепрезидент на БТПП връчи плакет и грамота на Стройколукс ООД, отличена в категорията Топ 100 фирми, класирани по изменението на печалбата 2021/ 2020 година. Представителят на наградената фирма напомни на присъстващите, че: Това, което направим за нас, ще умре заедно с нас. Това, което направим за другите, ще живее вечно.

Веселин Георгиев от БТПП връчи плакет и грамота на Стардор ООД, която бе отличена в категорията най-добре представяща се компания за 2021 година.

Лъчезар Искров - член на Изпълнителния съвет на БТПП - връчи статуетка Хермес на Клъстер подемна техника, която бе отличена в категорията браншови организации - за принос при постигане на целите и задачите на Търговско-промишлената палата. От компанията се похвалиха, че през 2021 г. са успели да отворят три 3D-центъра за принтиране и сканиране.

Емил Пеев от Търговско-промишлена и земеделска палата-Ловеч връчи бронзова статуетка Хермес и грамота на Търговско-промишлената палата- Благоевград, която бе отличена в категорията Регионални търговско-промишлени палати (камари) в системата на БТПП - за принос при постигане целите и задачите на БТПП. Получавайки отличието, представителката на ТПП-Благоевград увери присъстващите, че наградата ще мотивира екипа й да са сред най-добрите и през следващата година.

Цветан Симеонов връчи награда за посланик - за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между Република България и Украйна и за приноса в постигането на целите на БТПП на Н. Пр. г-н Виталий Москаленко - извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България. Той изказа огромна благодарност на БТПП и на всички членове и участници, които отделят сериозно внимание на икономическите и инвестиционни връзки между двете държави в тези тежки времена на военния конфликт, който Руската федерация води срещу Украйна.

Тази подкрепа за нас е много важна и необходима. Българските търговско-икономически отношения постоянно се увеличават и постигнахме износ повече от 1.500 млрд. щатски долара. Убедени сме, че съвместните усилия на БТПП и на българо-украинската пазарна камара ще допринесат за възстановяването на Украйна след края на военните времена. Това ще бъде реален сигнал за хората на бизнеса, които заедно ще могат да осъществят съвместни и полезни проекти, посочи посланик Москаленко.

Тодор Табаков - вицепрезидентът на БТПП - връчи наградата за търговски представител на г-жа Синем Таштан - търговски съветник към турското посолство у нас. Тя бе отличена за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между двете държави и за постигане на целите и задачите на БТПП.

Получавайки отличието, развълнувана Таштан призна, че когато започнала да живее и работи в София, тя много бързо почувствала България като свой втори дом. Тук се запознах с чудесни хора и създадох прекрасни приятелства, сподели Таштан.

Накрая бяха връчени и награди за медийно отразяване. Плакет и грамота получиха от Нова телевизия - за обективно представяне на ролята на БТПП и за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на Палатата.

Журналистът от БНР Диана Янкулова също бе наградена с плакет и грамота за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални и стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита. Получавайки наградата, тя разказа историята за бизнесмена, който всяка година правил на Коледа дарение на енорията си. Една година бизнесът му бил в дупка и той нищо не могъл да дари. Свещеникът го успокоил, че неговите предци в такива ситуации давали следния съвет: подхвърляш Библията нагоре и когато тя пада, хващаш я и гледаш какво пише в нея. На другата година бизнесменът направил голямо дарение на енорията си - толкова голямо, че покривало и миналогодишното. Свещеникът веднага полюбопитствал - и какво прочете в Библията, а бизнесменът му отговорил: Край на 12 глава, начало на 13-а. 
Така че нека да си пожелаем ново начало. То е нужно и в политиката, за да има свобода за бизнеса и да живеем по-охолно. И ние трябва да постигнем ново начало - да бъдем упорити и смели - завърши Янкулова.

Използвани са информация и снимки от banker.bg

Още новини