Начало Новини Актуално Българската търговско-промишлена палата и Националната асоциация на общинските служители в България работят по съвместен

Българската търговско-промишлена палата и Националната асоциация на общинските служители в България работят по съвместен проект

Актуално

Българската търговско-промишлена палата и Националната асоциация на общинските служители в България работят по съвместен проектБългарската търговско-промишлена палата продължава сътрудничеството си с Националната асоциация на общинските служители в България (НАОСБ) при изпълнението на проекта PAVITT за стимулиране на младежкото предприемачество чрез видео участие, по програмата Младежта в действие на Европейската комисия. 

В поредица от срещи със студенти и преподаватели от Софийския университет Св. Климент Охридски ще бъдат представени целите и дейностите по проекта, както и добри практики, представени от младежи, за развиване на собствен бизнес. Тези начални стъпки и бъдещи идеи са основата на дискусии между участниците. Българската търговско-промишлена палата и палатите в Търговище, Хасково и Стара Загора участваха в подбора на младежи, които посетиха автономна област Валенсия, с което направиха възможно изпълнението на настоящия проект.

Най-добрите предприемачески идеи сред студентите ще определят двамата участника в партньорската среща през март следващата година в Анкара. По проекта участват младежи от България, Испания, Италия, Португалия и Турция. Обмяната на идеи и установяване на контакти между младежите са сред главните цели на PAVITT.

Още новини