Начало Новини Актуално Българската Коледа дари МБАЛ - Казанлък, с висококачествена апаратура за АГО

Българската Коледа дари МБАЛ - Казанлък, с висококачествена апаратура за АГО

Актуално

Кувьоз и реанимационна масичка на реномираната немска фиpма "Дрегер" получи на 19 август МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" по линия на кампанията "Българската Коледа", която се провежда по инициатива на президента на РБългария Георги Първанов. Дарението бе прието от д-р Кети Маналова-Владкова, управител на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" - Казанлък.

То е от изключителна важност за обгрижване на недоносени новородени бебета, изискващи специални грижи в първите дни след раждането, каза д-р Тодор Гаргов, завеждащ Акушеро-гинекологичното отделение в болницата. Двете апаратури са много висок клас и са много ценни за АГ-отделението, както и за Hеонатологичното отделение, пише вестник Старозагорски новини.  Новият кувьоз ще замени един от трите стари кувьоза, с които разполага лечебното заведение. АГО скоро не е получавало нова апаратура, подчерта още д-р Гаргов и изрази надежда, че жестове като този ще продължат и занапред. Д-р Кети Манaлова каза, че медицинското оборудване идва по молба на болницата, подадена до президента на РБългария през есента на миналата година. Д-р Маналова изрази своята благодарност и на екипа за направеното дарение, като сподели, че годишно в казанлъшката болница се раждат около 800 бебета и голяма част от тях са недоносени, т.е. те се нуждаят именно от такава висококачествена медицинска техника. Първото бебе, което ще бъде преместено в новия кувьоз, е Георги, който е само на два дни.
Иначе АГО в МБАЛ - Казанлък, има второ ниво на компетентност, тук работят много добри специалисти. Нуждата от ново оборудване и ремонт на това отделение, както и на други важни звена в лечебното заведение, ще бъде решена чрез реализацията на проекта на Община Казанлък "Реконструкция/обновяване и оборудване на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" ЕООД", който бе внесен в МРРБ на 12 август 2011 г. Стойността на проекта е близо 3 млн. и 800 хил. лв., като от тях около 500 хил. лв. са за строително-монтажни работи и 2 млн. и 500 хил. лв. - за ново оборудване.

Още новини