Начало Новини Актуално Българската федерация по бадминтон предлага да разкрие евроцентър в Стара Загора

Българската федерация по бадминтон предлага да разкрие евроцентър в Стара Загора

Актуално
бадминтон

Председателят на ОбС - Стара Загора Тенчо Руканов е получил писмо от председателя на Българската федерация Бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян, в което се казва: Уважаеми г-н Руканов, С настоящото Ви информирам, че БФ Бадминтон получи лиценз за европейски тренировъчен център по бадминтон, който е предоставен от Европейската конфедерация само на четири страни от континента.

Във връзка с това БФ Бадминтон е задължена освен в град София да организира натериторията на страната такъв център още в един извънстоличен град. След преценка на условията, броя състезатели и обществената ангажираност във всички 49 национални клуба Ви уведомяваме, че единствено град Стара Загора, респективно - клубът по бадминтон комплексно отговарят на европейските изисквания.

С оглед на гореизложеното и във връзка с предоставения проект от председателя на бадминтон клуб - Стара Загора г-н Христо Михалев за изграждане на модерен център в спортната зала на Ученическата спортна школа (УСШ) в града, молим за Вашата подкрепа и съответно гласуване за предоставяне на клуба на спортния обект за дългосрочно стопанисване срещу инвестиционен ангажимент.

Вярвам, че с общи усилия ще изградим един модерен спортен център по бадминтон в град Стара Загора, който да бъде пример както за спортната общественост в общината, така и за европейските ни партньори.

Още новини