Начало Новини Актуално Българската асоциация на търговците на агротехника получи висока оценка, ще си сътрудничи с VDMA

Българската асоциация на търговците на агротехника получи висока оценка, ще си сътрудничи с VDMA

Актуално

Известният старозагорски бизнесмен Христофор Бунарджиев, който е и председател на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА), се споразумя с директора на Асоциацията на производителите на земеделска техника (VDMA) Бернд Шерер за общи действия.

Те са свързани със създаването на благоприятни условия за развитие на производството и търговията с агротехника в Европа - в съответствие с принципите на професионализъм и лоялна конкуренция, както и поддържането на висок стандарт за качество - в услуга на земеделските производители и на агросектора като цяло. Споразумението за сътрудничество беше подписано на 22 юли в централния офис на Асоциацията на производителите на земеделска техника във Франкфурт, Германия, пише вестник Старозагорски новини.
Началото на двустранните връзки беше поставено по време на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО '2010, което се проведе от 11 до 15 май на летище Стара Загора. На него председателят на VDMA изказа готовност за сътрудничество, както и обмяна на опит в методиката за статистическата обмяна на данни.

Още новини