Начало Новини Актуално Българска търговско-промишлена палата представи Топ 100 на фирмите в България

Българска търговско-промишлена палата представи Топ 100 на фирмите в България

Актуално
Топ 100 - БТПП

Председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов представи 12-то поредно изданието на Палатата Топ 100 – Водещите фирми и холдинги в България. Класацията е по 6 различни критерия и сред водещите 100 фирми попадат 14 дружества от Стара Загора.

Например сред 100-те фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби през 2009 г. спрямо 2008 г. са споменати 4 фирми от Стара Загора. На 9-то място е Елте Инженеринг, на 13-то място М-Груп, Пи Ес Ай АД е класирано на 62-ро място, а на 83-то е Маги Груп ООД.

Критериите, които са използвани за класациите на фирмите са класически и безпристрастни, прилагани и в световните класации на „Форбс”, „Форчън” и др., и са изключително от икономически характер, съобщи Цветан Симеонов.
Всяка фирма може да провери самостоятелно своето място в класацията Топ 1500 на сайта на БТПП, и да остане трайно в класацията ако представи своя отчет за 2009 г., каза още г- Симеонов.

В в класацията Топ 1500 на Българска търговско-промишлена палата по нетни приходи от продажби попадат 38 старозагорски фирми. ТЕЦ Марица изток 2 е на 14-та позиция, на 128-мо място е Зара - Е ООД. Класацията е динамична и всяка фирма, която представи данни за дейността си и има съответните обеми, може да попадне в нея.


(изданието в PDF формат)

Още новини