Начало Новини Актуално Българска строителна седмица ще се проведе от 8 до 12 март

Българска строителна седмица ще се проведе от 8 до 12 март

Актуално
Българска строителна седмица в Интер Експо Център

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открие на 08 март 2011 г. от 10.00 часа 11-то издание на международната специализирана изложба Българска строителна седмица. Форумът ще се проведе в Интер Експо Център – София и ще продължи до 12 март, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

По време на изложбата ще могат да се видят експонати на над 310 компании – производители, вносители и дистрибутори, които ще представят нови, качествени и нестандартни решения в областта на модерното строителство. Изложбени щандове имат както български фирми, така и компании от 30 други държави - Германия, Италия, Турция, Великобритания, Гърция, Белгия, Китай, САЩ, Полша, Австрия, Португалия и др.

От 10.30 часа, в рамките на Българска строителна седмица, министър Росен Плевнелиев  ще открие втората национална конференция BuildinGreen Устойчиво строителство. Енергийна ефективност на сградите.

Основните теми на конференцията са свързани с енергийната ефективност в съществуващия сградния фонд – политика и стратегия, енергийна ефективност в новото строителство и готови ли са сградите от 2011 да посрещнат изискванията на 2020 г.?

На форума ще се обсъди предизвикателството към технологиите и дали могат новите проекти да изпреварят изискванията на законодателството.

Още новини