Начало Новини Актуално Българска бизнес делегация ще посети Москва

Българска бизнес делегация ще посети Москва

Актуално
Бизнес делегация на БТПП в Москва

Бизнес делегация, организирана от Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и ръководена от председателя на работодателската организация Цветан Симеонов, ще придружава министъра на икономиката, енергетиката и туризма по време на посещението му в Москва в периода 6 – 8 април 2011 г. Визитата  е във връзка с 14-то заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

От руска страна заседанието ще се председателства от министъра на енергетиката на Русия Сергей Шматко, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Програмата на бизнес делегацията включва участие във двустранен делови форум, срещи в ТПП на Руската федерация, в Държавната регистрационна палата към Министерството на правосъдието на Руската Федерация, в Экспоцентр. Ще бъдат обсъждани въпроси в основните области на двустранно сътрудничество – взаимна търговия, енергетика, туризъм, транспорт, информационни технологии, строителство, селско стопанство, военнотехническо сътрудничество, метрология, стандартизация и др.

Очаква се подписването на споразумение за сътрудничество между БТПП и Экспоцентр, както и споразумение за сътрудничество с Държавната регистрационна палата към Министерството на правосъдието на Руската Федерация.

Още новини