Начало Новини Актуално Българо-виетнамски бизнес форум

Българо-виетнамски бизнес форум

Актуално

vietradeБългарската търговско-промишлена палата кани предприемачите да вземат участие в Българо-виетнамски бизнес форум с двустранни срещи, който ще се проведе на 7 октомври 2019 г. (понеделник) от 14.00 часа в София, в сградата на БТПП, ул. „Искър“ 9, ет. 1, зала А. Събитието се организира съвместно с Агенцията за насърчаване на търговията на СР Виетнам (VIETRADE) и Посолството на СР Виетнам в София.

Социалистическа република Виетнам е традиционен партньор на Република България в региона на Югоизточна Азия. По данни на Министерство на икономиката водещи стоки по износа за Виетнам през последните години са: пшеница и смес от пшеница и ръж; антибиотици, инсектициди, медикаменти, вина от прясно грозде. Водещи стоки по вноса от Виетнам са: кафе, обувки, облекла, каучукови изделия, филета и меса от риби, каменни въглища, пипер и др.

Бизнес делегацията, водена от Агенцията за насърчаване на търговията на Виетнам ще включва представители на бизнеса от следните сектори: хранително-вкусова промишленост и селско стопанство, машиностроене, домашни потреби, подбор на персонал, възобновяема енергия, банково дело и финанси. Допълнителни детайли относно конкретните интереси на виетнамските фирми може да откриете в приложения списък на делегацията.

Желаещите за участие в бизнес форума следва да заявят своя интерес в срок до 4 октомври 2019 (петък), като изпратят попълнена приложената регистрационна форма на e-mail: interdpt@bcci.bg или да се регистрират он-лайн на: https://www.bcci.bg/pavment bcci/.

Участието във форума е безплатно. Работни езици: български и виетнамски с осигурен превод.

За допълнителна информация, може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02 8117489, 8117494.

Още новини