Начало Новини Актуално Българо-турският бизнес форум в Бургас пренима с успех и при голям интерес

Българо-турският бизнес форум в Бургас пренима с успех и при голям интерес

Актуално

С голям успех премина българо-турски бизнес форум, който се проведе в Международния конгресен център в Бургас. На форума присъства и посланикът на Република Турция в България Айлин Секизкьок. Участие в работата му взеха също и председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, координаторът на Направление Турция, създадено към Палатата, Исмет Чавушоглу и представители на фирми от региона на Стара Загора.

Освен общата лекционна част по време на форума се проведоха и двустранни срещи по интереси межди ръководители на фирми. Форумът привлече около 300 компании от двете държави, като целта беше те да получат конкретна информация за възможностите за финансиране и подкрепа за своите бизнеси, както и за да осъществят конкретни партньорски отношения при срещите. По време на форума беше сключено Споразумение за сътрудничество, насочено към бъдеща работа по съвместни инициативи и проекти.

Българо-турският бизнес форум беше организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), като основен партньор при организирането и провеждането беше Българо-турската търговско-индустриална камара (BULTISAD).

В събитието взеха участие фирми от секторите ИКТ - облачни и мобилни технологии, гейминг технологии, финтех, кибер сигурност, дигитално здравеопазване и технологии, агро технологии и дигитално земеделие, възобновяеми енергийни източници, рисков капитал, резервни части за автомобили, строителни материали и строително-технически консултации, както и иновативни и стартиращи компании от други сфери на икономиката.

Участие в проявата взеха и водещи специалисти от областта на информационните и комуникационните технологии, иновациите в областта на земеделието, както и в областта на възобновяемите енергийни източници. Основната цел на проявата е да развие и задълбочи икономическата стабилност на предприятията от посочените сектори и да създаде подходящи условия за реализиране на взаимноизгодни сделки и добри партньорства.

Събитието е част от проект Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи, в изпълнение на дейност 2 Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност 2014-2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

 

Още новини