Начало Новини Актуално Българо-китайски форум ще се проведе в БТПП

Българо-китайски форум ще се проведе в БТПП

Актуално

българо-китайски бизнес форум БТППЗа първи път у нас се организира форум в сферата на българо-китайските отношения с множество практически ориентирани теми. Какви са възможностите за финансиране на българо-китайски проекти, как да се популяризират на китайския пазар и как да обезпечават правно начинанията си - ще научат фирмите, участници в бизнес семинара.

Организатори на Българо-китайския бизнес семинар са Българо-китайската търговско-промишлена камара (БКТПК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Семинарът ще се проведе на 4 април 2013 от 10,00 часа в БТПП, на ул. Искър 9, зала А.

Участниците ще се запознаят с дейността на един от азиатските партньори на БКТПК - пекинския Международен център за промоция на марките, който е структура на Министерството на търговията в КНР. Основната функция на Центъра е популяризирането на чуждестранни брандове на китайския вътрешен пазар. Освен възможностите за представяне на български продукти в Китай, на форума ще бъдат разяснени конкретните изисквания, както и необходимите документи за участие в дейностите на Центъра за промоция на марките.

Ще бъдат представени вариантите за финансиране от China Exim Bank – финансовата институция, предоставяща средствата по преференциалната кредитна линия в размер на 10 млрд. долара, която КНР предвижда за инвестиции в страните от Централна и Източна Европа.

Представители на адвокатска кантора Георгиев Тодоров и Ко обстойно ще разяснят правните аспекти и евентуалните опасности пред българските фирми, партниращи си с китайски компании.

Още новини