Начало Новини Актуално Българка украси еврокалендар

Българка украси еврокалендар

Актуално

Българката Станимира Хаджимитова, директор на Фондация Джендър проект в България, е едно от лицата на календар за 2011 година „Жените, които вдъхновяват Европа”. Той е издание на новосъздадения Европейски институт по равнопоставеност на половете и бе представен в Брюксел в петък на официална церемония.

Българката е селектирана сред повече от 100 номинации.

Това е второто признание за 15-годишната всеотдайна работа на Станимира по правата на жените след грамотата, която й връчиха КНСБ и Обществен женски парламент XXI век на 5 март т.г. – за активно отстояване правата на жените, семейството, децата, младите хора и равнопоставеността на половете.
Станимира е инженер-икономист и работи активно за каузата от 1994 г. както на национално, така и на международно ниво. Тя е инициатор за учредяването на Българския фонд за жените, който е финансирал над 100 проекта на НПО от страната по тези проблеми. Понастоящем в рамките на 16-те международни дни срещу насилието над жените фондът стартира широкомащабна фондонабирателна кампания за подкрепа на проекти срещу домашното насилие.
Информация: вестник Новината

Още новини