Начало Новини Актуално България затваря цялото въздушно пространство

България затваря цялото въздушно пространство

Актуално

От 09.00 часа на 18 април местно време спира обслужването на въздушния трафик в България. Това се отнася за всички летища. За решението са уведомени авиационните оператори и съседните държави, съобщиха от Ръководство въздушно движение, чрез пресинформация от Министерството на транспорта. От летище София съобщиха, че до този момент са отменени полети по следните дестинации: Лондон, Франкфурт, Париж (Шарл де Гол), Мюнхен, Амстердам, Букурещ (Отопени), Варшава, Дюселдорф, Дортмунд.

Причината за затварянето е преминаването в атмосферата над страната на части от вулканичния облак. 60% от него са съставени от кварцови частици, които действат като абразив и това го прави особено опасен, предаде actualno.com.

Към момента:
От и за Рим (Фиомичино) са отменени полетите на Wizz Air и Alitalia. По дестинацията е излетял сутрешният полет на България Ер.
Отменени са полетите на Austrian Airlines от и до Виена с изключение на кацащия от Виена OS799. Отменени са полетите по дестинацията на България Ер.
Мадрид – отменени са полетите от и за Мадрид на авиокомпания easyJet. По дестинацията е излетял сутрешният полет на България Ер.
Цюрих – отменени са полетите на авиокомпания SWISS от и до Цюрих.
Авиокомпания „България Еър” обяви извънредно работно време на своите офиси за продажби – за повече информация www.air.bg
Алтернативни възможности за пътуване предлагат БДЖ и автобусните компании за пътнически превози, представени на Централна Автогара София.

Още новини