Начало Новини Актуално България участва в световно изложение с биопродукти

България участва в световно изложение с биопродукти

Актуално

световно изложение биопродуктиМинистърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще откриe българския щанд, по време на най-представителното световно изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството - Зелена седмица 2013 в Берлин, Германия. Очаква се щандът да бъде посетен и от федералният министър на храните, земеделието и защита на потребителите на Германия Илзе Айгнер.

За втора поредна година акцентът в българското участие на изложението ще бъде насочен към биопроизводството и биопродуктите, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. В биосекцията на българския щанд, посетителите ще могат да се запознаят с продуктите на Асоциацията на биопроизводителите в България. Те ще се представят с печена белена капия, консервирана, лютеница, пукани люти чушлета, пшеница, брашно, трици, слънчогледово олио; винен оцет, биологично вино, биологичен сок от арония, сладка и други.

Родните производители ще предложат още и традиционни продукти, като бяло саламурено сирене, вино, месни колбаси, розови продукти, мед и пчелни продукти.

Щандът тази година е разположен на централно място, с площ от 140 кв.м, максимално отворен от всички страни, предоставящ възможност за контакт с посетителите.

Изложението ще се проведе от 18 до 27 януари 2013 г., като традиционно се посещава от над 900 000 души. 

Още новини