Начало Новини Актуално България ще се представи на най-голямото туристическо изложение в Япония

България ще се представи на най-голямото туристическо изложение в Япония

Актуално
България туристическо изложение Япония

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира участието на България на най-значимото международно туристическо изложение в Япония - JATA Travel Showcase. То се провежда от 20 до 23 септември в изложбения център Tokyo Big Sight. Представянето на страната ни е по Програмата за национална туристическа реклама през 2012 г. България показва на токийската туристическа борса информационен щанд за седми пореден път.

JATA Travel Showcase е подготвено от Японската асоциация на туристическите агенции (JATA). През 2011 г. борсата е разгледана от рекорден брой посетители от 144 държави – над 117 200, от които 37 705 професионалисти в бранша, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Япония е перспективен пазар за страната ни. За периода януари-юни 2012 г. 5 869 японски туристи са посетили България, като е реализиран ръст от 25% спрямо същия период на миналата година. През цялата 2011 г. у нас са пребивавали 9 990 японски туристи, което е 2,1% ръст спрямо 2010 г. Най-голям интерес за гостите от Страната на изгряващото слънце представляват културно-познавателните обиколки и празниците на розата.

Още новини