Начало Новини Актуално България ще получи 126,6 млн. евро

България ще получи 126,6 млн. евро

Актуално
Средства за България

България ще получи общо 126,6 млн. евро в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм за периода до 2014 г. Средствата ще бъдат отпуснати от страните -донори - Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и неговият екип проведоха втори кръг от преговорите за новия програмен период на двата финансови механизми, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Чуждестранната делегация бе водена от г-н Стайнар Хаген, зам.-генерален директор на Министерството на външните работи на Кралство Норвегия и включваше Н. Пр. Тове Скарстейн – посланик на Кралство Норвегия и представители на  Офиса на финансовия механизъм на ЕИП.

Тема на преговорите бяха програмните области околна среда, енергетика, здравеопазване, културно наследство, правосъдие и вътрешни работи,подкрепа на неправителствения сектор, партньорство с норвежки институции, както и финансовото разпределение и схемата за управление, в рамките на Меморандумите за разбирателство. Окончателното финализиране на преговорите ще бъде през месец април тази година.    

Още новини