Начало Новини Актуално България ще бъде представена като дестинация за приключенски туризъм

България ще бъде представена като дестинация за приключенски туризъм

Актуално
Приключенски туризъм

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще работи съвместно с Adventure Travel Trade Association. Това стана ясно след среща на зам.-министър Иво Маринов с Кристофър Дойл, изпълнителен директор за Европа на асоциацията за приключенски пътувания. В срещата участва и председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов.

В рамките на партньорството ще се търсят начини за по-атрактивно представяне на възможностите на България като дестинация за приключенски туризъм, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ. Adventure Travel Trade Association разполага с мрежа от около 30 000 специалисти в областта на приключенския туризъм.

По време на срещата е обсъдено и участието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на изложението Adventure Travel World Summit, което ще се проведе от 8 до 11 октомври 2012 г в Люцерн, Швейцария. Събитието ще се проведе за девета поредна година, като се очаква да бъдат привлечени повече от 600 професионалисти в областта на приключенския туризъм.

Още новини