Начало Новини Актуално България съди Гърция заради блокадите на границата ни

България съди Гърция заради блокадите на границата ни

Актуално

България е започнала процедура в съда в Люксембург срещу Гърция заради блокадите на границата ни, съобщи премиерът Бойко Борисов. След като говорих с премиера Папандреу, говорих и с председателя на опозиционната партия Нова демокрация и им казах, че не можем да чакаме повече. Сряда беше срокът, който дадохме като добри съседи и още вчера започнахме процедурата в съда в Люксембург да си искаме компенсации за загубите, които в момента търпи държавата.

Всеки ден кризисният щаб получава сигнали от фирми, от браншови организации, от отделни хора, които търпят загуби, и всичко това се калкулира и този иск всеки ден нараства, предаде dariknews.bg. Надявам се гръцката страна да има и това предвид. Лично разговарях и с Жозе Мануел Барозу. В момента Гърция нарушава договорите си с ЕС и ние сме пряко потърпевши. Ако това го правеше България, считайте, че много тежки санкции веднага щеше да получи, каза Борисов.
Борисов коментира и отзивите за новия кандидат за български еврокомисар Кристалина Георгиева. По думите му - сега страната ни има кандидат, който е по-добър от останалите: Впечатленията, които е оставила, са изключително силни и мисля, че в момента България има кандидат за еврокомисар, който надвишава всички останали кандидати като ниво и качество. Някой път и лошата реклама върши работа.

Още новини