Начало Новини Актуално България е на 44-то място в класация за най-добро място за живеене

България е на 44-то място в класация за най-добро място за живеене

Актуално

Всеки януари американското месечно издание International Living издава своята класация за най-добрите места за живеене. В класацията участват 194 държави, като от авторите уточняват, че не става въпрос единствено за цената на живота, а в класацията се подреждат местата, където животът просто е по-добър. Сред основните критерии за оценка са: разходите за живот, култура и забавления, икономика, климат, свобода, здравеопазване и инфраструктура.


България заема 44-тото място в класацията на International Living. Пред нас остават страни като Коста Рика, Панама и Еквадор. В класацията за най-добро място за живеене изпреварваме с едно място Кипър, а на 53 място остава Румъния. Остналите държави от ЕС остават преди нас в челото на класацията, предаде econ.bg.
През тази година изданието обяви, че Франция е най-доброто място за живеене на планетата. Всъщност това не е голяма изненада - страната получава престижната оценка за пета поредна година. Авторите изтъкват, че страната притежава най-добрата здравна система в света, което до известна степен намалява ефектите от досадната бюрокрация и високите данъци. „Романтичният Париж предлага най-доброто от всичко", заявяват от изданието и допълват, че не бива да изпускаме и страхотните вина от алзаските села, прекрасните места в Корсика и Прованс.
На второ място през тази година е класирана Австралия, която излиза напред с помощта на прекрасните си плажове и климата. Всеки, който иска да емигрира може да намери активен и пълноценен живот на Зеления континент, смятат от International Living. Освен това икономиката на страната беше слабо засегната от глобалната икономическа криза, здравната система е добра, а инфраструктурата е на добро ниво.
За третото място отново се връщаме на Стария континент - Швейцария. Страната има и история, и култура и икономика, допълва американското издание. Челната петица се допълва от Германия и Нова Зеландия. На шесто място е Люксембург, а САЩ заема седмото място в класацията изготвена от International Living. Десетката се допълва от Белгия, Канада и Италия.

Още новини