Начало Новини Актуално България бе избрана в ръководството на Световната организация по туризъм към ООН

България бе избрана в ръководството на Световната организация по туризъм към ООН

Актуално

България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на Световната организация по туризъм към ООН за периода 2009 – 2013 г. Това съобщи от Казахстан заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Г-н Маринов участва в 18- та Сесия на Генералната Асамблея на Световната организация по туризъм  (СОТ), която се провежда в гр. Астана, Република Казахстан.

На форума страната ни бе избрана и в Програмния комитет на организацията, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката. Изпълнителният съвет на СОТ е управителният орган на организацията, който отговаря за работата и разпределението на нейния бюджет. Досега България е била два пъти член на Изпълнителния съвет, като последният период бе през 2003 – 2007 г.  
България е член на Световната организация по туризъм към ООН  от 1976 г. В резултат на активната си работа в организацията страната ни е избрана за домакин на 51-то заседание на Регионалната Група за Европа в СОТ, което ще се проведе през април-май 2010 в София.

Още новини