Начало Новини COVID-19 Бъдещи лекари и медицински сестри от Тракийски университет – Стара Загора продължават да се включват като доброволци

Бъдещи лекари и медицински сестри от Тракийски университет – Стара Загора продължават да се включват като доброволци

COVID-19

Георги Нейков, който е в трети курс по медицина в Тракийския университет е доброволец в борбата с COVID-19 в МБАЛ Д-р Христо Стамболски ЕООД - Казанлък.

На всички вече ни е известна опасността и предизвикателството коронавирус. Когато чух призива студенти-медици да се включат в борбата на първа линия, не се поколебах да откликна веднага. Така се озовах в отделението за COVID-19 в болницата в Казанлък. Много бързо трябваше да премина от теория към практика, но това не беше трудно, благодарение на отличната подготовка, която получавам в университета. Имах късмета да попадна в страхотен екип - лекари, сестри и санитари, с които заедно се борим за всеки един живот. Въпреки опасността за собственото здраве и живот, всички са изцяло отдадени на грижата за пациентите. Спазвам стриктно наставленията на лекарите и съм щастлив, че мога да бъда полезен. Кое ме мотивира? Тук, в Казанлък е формиран 23-ти Шипченски пехотен полк, под чиито знамена всички мои деди са били в битките за България на първа бойна линия. Сега е мой ред да бъда на първа линия в битката на нашето време! - споделя доброволецът.

Медицинска сестра, 1-ви курс в Медицинския факултет на Тракийски университет, дава дежурства всеки делничен ден в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора. Тя е започнала с условие доброволният ѝ труд да не се заплаща и да остане анонимна за обществеността.

Студентите от Медицинския факултет, от Медицинския колеж и от Филиала в Хасково се включиха в помощ на здравните заведения в цялата страна от самото начало на пандемията и продължават да се увеличават и да се борят.

Ръководството на Тракийския университет се гордее с отдадеността на своите студенти и ги поздравява за неуморния им труд, съобщиха о пресцентъра на висшето учебно заведение.

Още новини