Начало Новини Актуално Баби пак ще се грижат за внучета от домове за деца и младежи

Баби пак ще се грижат за внучета от домове за деца и младежи

Актуално
деца Самаряни

Шест жени ще продължат да се грижат за своите внучета и през тази година, след като холандската благотворителна организация CHICHO Foundation ще осигури финансиране на проекта Внучето на баба, който се изпълнява от старозагорското Сдружение Самаряни. Проектът се реализира от март миналата година.

Към момента шест жени се грижат за 14 деца от двата дома за деца и младежи с умствена изостаналост в селата Петрово и Сладък кладенец.
Любящите баби се занимават с децата четири часа дневно, учейки ги на различни умения.
По този начин между жените и децата се поражда дълбока емоционална връзка, която влияе изключително ползотворно върху детското развитие.

Представители на холандската организация посетиха преди дни дома за деца в село Петрово.
Те отбелязаха позитивни резултати върху цялостното развитие на обгрижваните деца, заради което обявиха и решението си да продължат финансирането на проекта през настоящата година в размер на близо 28 000 лв.
CHICHO Foundation е благотворителна организация в подкрепа на изоставените в домове деца. Нейни членове са българи, живеещи в Холандия, които, въпреки разстоянието, отдават енергия и се борят с проблемите на децата в родната България.

Информация: вестник Новината

Още новини