Начало Новини Актуално Азербайджан проявява интерес към млечни и консервни продукти от България

Азербайджан проявява интерес към млечни и консервни продукти от България

Актуално
Азербайджан се интересува от български продукти

Република Азербайджан има интерес за сътрудничество с България в областта на стокообмена с млечни, консервни, мариновани продукти, както и плодове и зеленчуци. Това заяви днес Н. Пр. г-н Емил Каримов, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България на среща с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Посланикът посочи още, че развитието на селското стопанство е от голямо значение за Азербайджан, където около 45% от икономиката е свързана с този сектор. Посланик Каримов подчерта, че страната му би имала интерес и в областта на обмен на научни технологии и научни специалисти в областта на земеделието. Той отправи покана от страна на министъра на селското стопанство на Република Азербайджан г-н Исмат Абасов към министър Найденов за размяна на делегации с цел по-интензивен стокообмен между двете държави.

От своя страна министър Найденов посочи, че в състава на правителствената делегация би било добре да се включат представители на бизнеса и неправителствения сектор в земеделието, за да се осъществят преки инвестиционни контакти.

Двете страни се споразумяха относно възможността за изготвяне на Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на земеделието, като документът бъде обсъден и предоставен за подписване при осъществяването на преките контакти на високо равнище по-късно през тази година.

Още новини