Начало Новини Актуално Автоинструктори предлагат на община Стара Загора мерки за безопасно движение

Автоинструктори предлагат на община Стара Загора мерки за безопасно движение

Актуално

Ако до 27.01.2010 г. не се предприемат реални действия от страна на Община Стара Загора за подобряване на организацията и безопасността на движението, ще организираме пресконференция, на която ще присъстват и национални медии, за да запознаем обществеността с бездействието на общината.

Това се казва в писмо, адресирано до кмета на Община Стара Загора, от Регионалната организация на Националния авто-инструкторски съюз (РО на НАИС) в Стара Загора.
Илия Ставрев, председател на РО на НАИС, каза, че трябва да отбележим, че Общината положи усилия и направи някои промени. На няколко тротоара бяха изградени паркингови площи, пише вестник Национална бизнес поща. Но там пък не са поставени знаци как да се паркира и това създава проблеми. Похвално е, че Общината започна запълването на шахтите. Пътят към Дъбрава се разшири. През последните 2 месеца се чистят и клоните на дърветата, само че между кръстовищата, не и около знаците и светофарите, казва Ставрев. Хубаво е, че се прави кръгово движение на бул. Славянски и ул. Д. Стаев. Хубаво е, че се подмениха няколко светофара, допълва председателят на РО на НАИС. Нашата цел всъщност е в Общината да се създаде Консултативен съвет, в който да влязат и да споделят мнение общински експерти, инструктори, представители на КАТ, на таксиметровите фирми, на ДАЙ, на граждани.

Още новини