Начало Новини Актуално Автогарите в Гурково и Павел баня се разминаха с опасността от затваряне

Автогарите в Гурково и Павел баня се разминаха с опасността от затваряне

Актуално

Автогарите в Гурково и Павел баня се разминаха с опасността да бъдат затворени, тъй като вече са отстранени нередностите, установени при проверки на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", които започнаха на 29 юни т.г. "От няколко дни автобусният терминал в Павел баня е с ново актуално разписание", информира зам.-кметът на общината Йорданка Енева.

Доскоро обаче недоволни граждани и дори туристи са сигнализирали за липсата на табло с вярна информация за обслужващите линии. В сградата няма и стая за майки с деца и личен багаж, но сега там тече усилен ремонт и според зам.-кметицата обектът ще покрие норматива, информира вестник Старозагорски новини.
И автогарата в Гурково също имаше много проблеми, според коментара на кмета на общината Стоян Бонев. Досега нямаше осветителна уредба. Предписанието е издадено на фирмата "Булгар Пластик", отговаряща за превозите, и те ще купят съоръжението. Кметът допълни, че е подновена хоризонталната пътна маркировка и че са обособени помещения за майки с деца и за личен багаж и автогарата вече отговаря на изискванията.
Първата по рода си акция в страната имаше за цел да провери състоянието на автобусните терминали в България. Инспектирани са общо 170 обекта, а на 89 от тях са издадени предписания. В Старозагорска област на изискванията не отговарят и автогарите в Чирпан, Раднево и Казанлък.

Още новини