Начало Новини Актуално Автогара Стара Загора осигурява достъп на трудноподвижни пътници

Автогара Стара Загора осигурява достъп на трудноподвижни пътници

Актуално

автогара Стара Загора достъп трудно подвижни хораАвтогара Стара Загора вече разполага с автоматичен електрически подвижен подемник до превозните средства за достъп на хората с намалена подвижност.
Подемникът, включен към захранване, се обслужва от персонала на автобуса, който с дистанционно управление се движи нагоре и надолу. При необходимост от допълнително разстояние за достигане до вътрешността на автобуса се добавя метална плоскост, като мост от платформата до пътеката за пътници.

Това съобщи началникът на автогарата инж. Румяна Чергеланова, информираха от пресцентъра на Общината.

Цената на съоръжението е 5 350 евро без ДДС и с него се преодоляват височини до 83 см. Вътрешният размер на платформата е 78,5 х 149,5 см, с колела за придвижване. Товароподемността е 300 кг., а скоростта на движение 0, 10 м/секунда, с плавен старт и стоп. Сигурността на съоръжението се осъществява чрез електронен контрол на скоростта и спирачните механизми.

Гаранционният срок на подемника за външна и вътрешна употреба, произведен през 2012 г. в Австрия, е 24 месеца.

Той е закупен със заповед на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, с цел осигуряване на достъпна среда на автогарите, съгласно изискване на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още новини