Начало Новини Актуално Автогара Стара Загора - най-добра за 2009 г.

Автогара Стара Загора - най-добра за 2009 г.

Актуално

Началникът на Общинската Автогара-Стара Загора инж. Румяна Чергеланова и инж. Диана Димова,  началник отдел Организация и контрол на транспорта в община Стара Загора получиха специалната грамота Автогара Стара Загора – най-добра автогара за 2009 г., на церемония днес в Парк хотел Витоша за връчване на Годишни национални награди за автобусна фирма на годината, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.

Списание Автобуси & микробуси, със съдействието на Българска федерация за пътнически транспорт, организира за четвърта поредна година официалното връчване на Годишни национални награди за автобусна фирма на годината  в три категории: - Международен транспорт - редовни автобусни линии; Вътрешен транспорт – редовни автобусни линии и Най-бързо просперираща транспортна фирма. На това единствено по рода си събитие в  браншa са поканени собственици на най-големите автобусни фирми в България, министърът на транспорта, представители на Министерство на транспорта, на ДАА, чуждестранни представители, Столична община и медии.
На базата на строги критерии и анкети с превозвачи списанието номинира Автогара-Стара Загора заедно с други автогари от страната за участие в конкурса тази година.
Над 2000 пътници на ден посреща и изпраща Автогара-Стара Загора. Тук пристигат и отпътуват над 300 автобуса по 70 вътрешни направления и 2 международни линии. Обслужването е на 3 каси и едно гише Информация. Изградени са 2 подхода за инвалиди, стая за майки с деца, кафе-аперитив, има безжичен интернет. Работят модерни информационни табла на всеки сектор, както и звукова информация.

Още новини