Начало Новини Актуално Автобусни превози – Стара Загора въвежда нови правила

Автобусни превози – Стара Загора въвежда нови правила

Актуално
автобусни превози

Нови правила въвеждат фирма Автобусни превози - Стара Загора. По досега действащата схема, по дублираните маршрути на тролейбусите и автобусите можеше да се ползва една и съща карта. От 1 февруари картите за тролейбусите обаче няма да важат за автобусите, независимо че линиите се припокриват.

Общината е информирана за промените, а зам.-кметът Белчо Белчев е поискал среща с управителите на двете фирми от градския транспорт. Разговорът е трябвало да бъде на добра воля, тъй като "Автобусни превози" са частна фирма, защитаваща собствените си интереси. В четвъртък обаче в кабинета му са е появил само управителят на общинската фирма "Тролейбуси превози" Димитър Авджиев. Управителят на автобусната фирма Светослав Маринов е съобщил по телефона, че няма да дойде, тъй като е извън града, но е уточнил,че становището на шефовете му остава непроменено. Това на практика означава, че картите за тролейбусите няма да се ползват в "Автобусни превози".
На свой ред Димитър Авджиев е реагирал, че щом е така, то и картите на автобусите няма да важат за тролейбусите. Зам.-кметът обаче смята, че този въпрос не е решен окончателно, че не трябва да се поддават на провокацията от страна на "Автобусни превози" и че в края на краищата "Тролейбуси превози" е общинска фирма, пише вестник Старозагорски новини.
Независимо от решението на Общинския съвет да бъдат предприети необходимите правни мерки за неизпълнение на задълженията по приватизационния договор срещу "ЕВро тур", закупила през 2007 г. "Автобусни превози", до този момент конкретни действия няма. Предложението за санкции беше внесено от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация след извършена ревизия.

Още новини